Huizenmarkt Emmer Compascuum tot stilstand gekomen

Huizenmarkt Emmer Compascuum tot stilstand gekomen

EMMER COMPASCUUM – De huizenmarkt in Emmer Compascuum is nagenoeg tot stilstand gekomen. Een snelle blik op de grootste huizensite van het land leert dat er 26 panden/kavels te koop staan, hiervan zijn er inmiddels slechts 8 nog beschikbaar. De rest is verkocht of onder bod.

“Een hele slechte situatie voor de doorstroming op de lokale huizenmarkt”, zegt Dorpsbelangen voorzitter Gerard Gustin. “Voor verkopers natuurlijk fijn dat hun woning veel oplevert, maar uiteindelijk trekt iedereen aan het kortste eind. Jongeren die in het dorp willen blijven kunnen geen kant op.”

Volgens Dorpsbelangen moet de gemeente haast maken met het uitgeven en ontwikkelen van nieuwe bouwkavels in het dorp. “Vooral voor de wat goedkopere segmenten is er animo, jongeren hebben over het algemeen wat minder te besteden, het aanbod van kavels moet daarmee in balans gebracht worden. Bouw bijvoorbeeld starterswoningen, energiezuinig en ook binnen het handbereik van starters op de markt.” Naast starters en jongeren, is er ook bij ouderen behoefte aan kleinere huurwoningen of appartementen, op dit vlak is er ook een extra stap nodig denkt Dorpsbelangen.

Dorpsbelangen gaat bij de gemeente Emmen aan de bel trekken en om actie vragen. Voorzitter Gustin toont zich strijdbaar: “We moeten nu voortvarend te werk gaan, niet verzanden in allerlei regeltjes en procedures, maar hup, de schouders eronder!”

Volgens Gustin kan de gemeente Emmen binnenkort een brief van Dorpsbelangen tegemoet zien waarin aandacht voor dit probleem wordt gevraagd.