Feestelijke opening van Petje af in Emmer-Compasuum

Feestelijke opening van Petje af in Emmer-Compasuum

Zondag 12 maart vond in de Deele te Emmer-Compascuum de feestelijke opening van Petje af Emmer-Compascuum plaats. Daarmee is Petje af Zuidoost-Drenthe na het starten van zijn eerste locatie in Coevorden, in zeer korte tijd succesvol uitgegroeid tot drie locaties. De tweede locatie was precies een jaar geleden in Schoonoord en sinds vandaag dan officieel met deze derde locatie te Emmer-Compascuum. 

Omdat Petje af zag dat in deze regio, Zuidoost- Drenthe, veel kinderen hun talenten willen ontwikkelen en zij de ambitie heeft om in deze regio te groeien, heeft de stichting kortgeleden besloten de naam Petje af Coevorden te veranderen naar de naam Petje af Zuidoost- Drenthe. Kinderen tussen de 10 en 14 jaar kunnen zich aanmelden om mee te doen met het programma van Petje af. Deelname is gratis en kan bij www.petjeaf.nl 

Bij de opening waren niet alleen de ouders en familie van de deelnemende kinderen van Petje af Emmer-Compascuum aanwezig, maar ook de bestuursleden van Petje af Zuidoost-Drenthe, de directeur van Petje af Nederland Brecht van Schendel, de directie van een aantal scholen te Emmer-Compascuum en Wethouder Dewy Leal.  

Een paar weken geleden, op 12 februari, startte de groep in Emmer-Compascuum met het blok Media. Door de gastles en het bedrijfsbezoek aan ZO!34 hebben de kinderen veel geleerd op dit gebied. Vandaag mochten de kinderen wat zij hadden geleerd in de praktijk brengen. Zij hadden namelijk de hoofdrol. Tijdens de opening stonden de kinderen op het podium voor zo’n 50 man publiek en stelden zij een zelf bedachte interview vraag aan een van de genodigden, die één voor één op het podium naar voren werden geroepen. De vraag stelden ze, zoals geleerd bij ZO!34 door de microfoon.  

Als eerste kwam voorzitter van Petje af Zuidoost- Drenthe, Marjan Nijenbanning naar voren. Daarna Directeur van Petje af Nederland Brecht van Schendel en als laatste Wethouder Dewy Leal. De kinderen stelden vragen als, ‘Hoe word je wethouder?’ en ‘Wat houdt uw werk in?’. 

Op deze manier maakten de kinderen al een eerste stap naar het ontdekken van hun eigen talenten. 

Als kers op de taart kregen alle kinderen een laptop mee naar huis. Mogelijk gemaakt door een samenwerking van Petje af en Stichting Boschuysen. De blijdschap was enorm bij de kinderen en ouders.  

Een mooie start voor Petje af Emmer-Compascuum.