EMMER COMPASCUUM KRIJGT FACELIFT

EMMER COMPASCUUM KRIJGT FACELIFT

Dorpsbelangen erg blij met de ontwikkelingen

Met het besluit om de sporthal te gaan bouwen krijgt het nieuwe aanzicht van Emmer Compascuum steeds meer vorm. Voorzitter Gerard Gustin toont zich erg content met deze ontwikkelingen. “Ons dorp krijgt met alle plannen een behoorlijke facelift, een nieuwe sporthal, het kindcentrum, vernieuwing van het sportpark van CEC en de plannen voor het centrumgebied als geheel. Overigens zijn we over dat laatste nog in gesprek met de gemeente Emmen, maar ik heb goede hoop dat we hier uit gaan komen. Emmer Compascuum verdient overigens ook wel een paar forse ingrepen om het dorpsgezicht en de voorzieningen op te krikken.”

Billen knijpen

Vanwege de Corona crisis en de geldzorgen van de gemeente Emmen was het wel even billen knijpen voor het dorpsbestuur. “Met name de discussie over de sporthal hebben we live gevolgd en eerlijk gezegd dat was wel even spannend. De oppositie partijen stelden ons wel teleur in hun opstelling, gelukkig hielden de coalitiepartijen voet bij stuk en krijgen wij de sporthal die we verdienen.”

Rust, ruimte en voorzieningen

De dorpsvoorzitter ziet de toekomst zonnig tegemoet met deze grote investeringen, hij verwacht dat het dorp steeds aantrekkelijker wordt voor buitenstaanders om zich te vestigen. “We zien de laatste tijd al behoorlijke aanwas van nieuwe inwoners uit de randstad gebieden, zij willen graag de drukte ontvluchten maar wél de voorzieningen op een goed niveau aanwezig hebben. Emmer Compascuum kan dit totaalplaatje straks bieden voor nieuwe mensen, maar vooral voor de huidige inwoners natuurlijk.”