Dorpsbelangen gaat Eikenprocessierups bestrijden

Dorpsbelangen gaat Eikenprocessierups bestrijden

Onlangs heeft Dorpsbelangen Emmer Compascuum  een opdracht verstrekt aan Huize Henricus, woon- en werklocatie voor mensen met een beperking, om 100 vogelkastjes te maken. Deze kastjes zijn bedoeld om de eikenprocessierups te bestrijden met hun natuurlijke vijand: de (kool)mees.

Voorzitter Gerard Gustin licht toe: ”afgelopen zomer hebben we in Emmer Compascuum veel overlast gehad van de eikenprocessierups. Omdat de gemeente Emmen middelen tekort komt om overal de rupsen weg te zuigen, nemen wij het heft in eigen handen.”

Door de opdracht aan Huize Henricus te verstrekken snijdt het mes aan 2 kanten. “Ze waren erg blij met deze opdracht, naast de inkomsten is het een mooie tijdsbesteding voor hun bewoners”, aldus Gustin.

Het is nog niet precies bekend waar de kastjes moeten komen, Dorpsbelangen denkt aan de plekken waar veel mensen samen komen én de overlast het grootst is, zoals rond het zwembad en de voetbalvelden. “Graag horen wij van de dorpsbewoners waar zij de kasten graag willen hebben, ze kunnen zich bij ons melden via ons mail adres”, zo besluit Gerard Gustin het verhaal.

Meld uw plek voor een vogelkast en wij hangen deze op: info@dorpsbelangenec.nl