CV de Kainbongels

CV de Kainbongels

Nieuwsbrief Januari 2023

Beste leden, donateurs, sponsoren en vrijwilligers van Cv. de Kainbongels,

Nu wij weer in het nieuwe jaar zijn beland wensen wij jullie allemaal een fantastisch 2023! Zo langzamerhand gaan we richting februari waar onze evenementen weer van start zullen gaan en daar hebben wij zin in! Maar er zijn weer wat nieuwtjes te melden:
  • Kainbongelstad Courant: als gevolg van de gigantisch gestegen kosten van drukwerk zijn wij helaas genoodzaakt de oplage terug te brengen naar 5.000 exemplaren. De kosten van deze oplage is net zoveel als 20.000 stuks twee jaar geleden. Wij hopen dat de prijzen komend jaar weer snel zullen dalen. Inwoners van Emmercompascuum en Roswinkel zullen een fysieke krant ontvangen. 1.000 exemplaren worden op strategische plekken in de regio neergelegd. Uiteraard zullen wij onze onlineversie op onze website volop promoten. Gezien de toename van bezoekers op onze website lijkt dat goed te komen (afgelopen jaar ruim 770.000 bezoeken). De krant ligt op dit moment bij de drukker.
  • De nieuwe route van de Grootste Verlichte Optocht van Noord Nederland is bekend gemaakt. Deze route loopt nu deels door de bouw achter de Boni. Het voordeel is dat ouderen niet te ver hoeven lopen en meer beschut kunnen staan bij slechter/kouder weer. Hier was eerder meerdere malen om gevraagd. Ook de veiligheidsroutes zijn gegarandeerd op deze wijze. Op de website staat de nieuwe route uitgetekend.
  • De prijsuitreiking gaat van Carnaval Vrijdag naar Carnaval Zaterdag. In het verleden hebben we vaker overleg gehad met de wagenbouwers uit Emmercompascuum. Deze hebben ons al meerdere malen erop geattendeerd om de prijsuitreiking te verplaatsen naar de zaterdag om ze meer aandacht te schenken aan de winnaars. Dit speelde al vanaf het eerste jaar. Nu met de toenemende drukte op Vrijdag lijkt het ons ook de beste optie. We gaan er een mooie happening van maken!
  • Met de Stadsprinsverkiezing zullen wij een nieuw promotie item onthullen. Dat wordt grappig want het is groot en iets waar je niet omheen kan! Wat het is? Kom maar kieken….
  • Dit seizoen krijgen wij het lekker druk met extra evenementen en dat is een uitdaging! Super dat we na Corona, Kainbongelstad op de kaart kunnen zetten. Samen met jullie gaat dat zeker lukken!
  • De Dansgarde is druk met de voorbereidingen voor het Dansmarieke Concours en uiteraard ook de optredens op de andere evenementen. Wij wensen ze heel veel succes!
  • Wij hebben alles nog op een rijtje. Voor degene met een hele scherpe blik onder ons, bemerkt dat Gala Avond ontbreekt in het rijtje. Dat klopt! Maar er is gekozen om deze apart te promoten om het overzicht leesbaar te houden want deze gebruiken wij ook als spandoek in het centrum. We hebben dit jaar extra evenementen en die passen er simpelweg niet allemaal op. De flyer van Gala Avond staat onder het overzicht.
Dit was het voor dit moment. De volgende nieuwsbrief zal na Carnaval volgen. Dus iedereen een Happy Carnaval gewenst! Alaaf!