Buslijn 42; Wethouder Robert Kleine komt tegemoet aan klachten Emmer Compascuum

Buslijn 42; Wethouder Robert Kleine komt tegemoet aan klachten Emmer Compascuum

Uit Emmer-Compascuum kwam veel protest op de nieuwe dienstregeling die op 10 december inging. Veel routes zijn toen gewijzigd. Emmer-Compascuum kreeg een snellere verbinding naar het station maar verloor de rechtstreekse verbinding met het ziekenhuis en de scholen. Scholieren zijn daardoor langer onderweg. Ook loopt de bus vaak vertraging op waardoor de aansluiting op andere buslijnen wordt gemist.

Verkeerswethouder Robert Kleine heeft overleg gevoerd met Dorpsbelangen Emmer-Compascuum en het OV-bureau die de dienstregeling vaststelt. Vanaf zondag 8 april verandert  de dienstregeling van buslijn 42 en buslijn 44. De vertrektijden zijn binnenkort te raadplegen op de websites Qbuzz.nl of 9292.nl

  • Buslijn 42 uit Emmer-Compascuum rijdt na aankomst in Emmen altijd door als buslijn 44 naar Schoonebeek, en andersom. Nu gebeurt dat alleen in de spits. Reizigers uit Emmer-Compascuum kunnen daardoor in de bus blijven zitten op weg naar school, het ziekenhuis of de Emco. Wel moet via het station worden gereisd.
  • Om de drukte beter op te kunnen vangen, rijden er in de ochtendspits twee extra bussen van Emmer-Compascuum naar Emmen. Dit betekent dat er in de ochtendspits (globaal tussen half 8 en half 9), elk kwartier een bus rijdt. De extra bussen rijden na aankomst in Emmen door als buslijn 112. Reizigers voor het ziekenhuis en de scholen in Angelslo en op De Meerdijk kunnen dus in de bus blijven zitten.
  • De vertrektijden van buslijn 42 en buslijn 44 wijzigen. Daardoor sluiten de bussen op het station van Emmen beter aan op de stadsbussen, op Qliner 300 naar Groningen en op Qlink 12 naar het centrum, Angelslo en de Meerdijk.